Educatia Fizica


      Educatia fizica este activitatea care valorifica sistematic ansamblul formelor de practicare a exercitiilor fizice in scopul maririi, in principal, a potentialului biologic al omului conform cerintelor sociale.

     Educatia fizica este:

    - fiziologica, prin natura exercitiilor folosite

    - pedagogica, prin metodele utilizate

    - biologica, prin efectele produse asupra organismului

    - sociala, prin modul de organizare si desfasurare

     In prezent, educatia fizica se adresează tuturor categoriilor de populatie, adaptandu-si obiectivele, mijloacele, metodele şi formele de organizare la specificul fiecareia dintre ele.

      Dintre principalele functii ale educatiei fizice amintesc : functia de perfectionare a dezvoltarii fizice, de perfectionare a capacitatii motrice, functia igienica, recreativa, functia de emulatie si functia educativa.

     Ca si obiective generale,educatia fizica urmareste mentinerea unei stari optime de sanatate,favorizarea proceselor de crestere si dezvoltare fizica armonioasa, dezvoltarea calitatilor motrice de baza(viteza – indemanare – rezistenta – forta) si a celor specifice pe ramura de sport,formarea capacitatii si a obisnuintei de practicare sistematica si corecta a exercitiilor fizice,formarea deprinderilor si priceperilor motrice de baza precum si dezvoltarea unor calitati si trasaturi moral-volitive si intelectuale.