Prezentare Generala


     … anii `90…

     La putin timp dupa evenimentele din Decembrie ‘89 , in Cluj-Napoca se formeaza nucleul a ceea ce va urma sa fie “miscarea Taekwondo” din Romania.

kwan

     O mana de oameni curajosi si ambitiosi,care si inainte de ‘89 se antrenau “pe unde puteau” datorita conditiilor impuse “de sus”, au pus umarul la dezvoltarea,si pe planurile mioritice,a acestui sport minunat,atat de apreciat si practicat in intreaga lume.

      Desi au existat o serie de practicanti de arte martiale full-contact si “pe vremea raposatului” ,odata cu caderea vechiului regim ,numarul acestora a luat amploare,Clujul si Bucurestiul fiind orasele care au adoptat cel mai repede Taekwondo-ul,aceleasi doua orase fiind,ani de-a randul,centrele cu cele mai multe cluburi(sali) de Taekwondo,cu cei mai multi medaliati in cadrul competitiilor si,in acelasi timp,centrele cu cei mai multi sportivi selectionati in cadrul loturilor nationale.

tkd kid

     In prezent,datorita frumusetii,traditiei si spectaculozitatii acestui sport,tot mai multi copii si tineri isi indreapta atentia spre acest stil de arte martiale,aparand astfel cluburi de Taekwondo WTF in intreaga tara.

     Contactul meu cu artele martiale avusese loc tot spre sfarsitul anilor 80’,practicand Judo-ul timp de 2 ani,intre ‘88 – ‘89 ,fara insa a avansa in grad si cu doar o participare la un concurs de profil.

     … era toamna anului 1993 cand,impins de curiozitate,inarmat cu dorinta si ambitie,sustinut de familie si indrumat de un prieten deja practicant de Taekwondo,am pasit pentru prima data intr-o sala de Taekwondo WTF.

     Desi din afara, sala de antrenament parea,pentru mine,un adevarat “Colosseum”,odata ajuns in pragul acesteia,datorita faptului ca in sala erau in jur de 100 de practicanti,brusc mi s-a parut mica cat o cutie de chibrituri.

     Lipsa echipamentelor specifice activitatii de Taekwon do era compensata de ambitie,daruire,unitate,sacrificiu si dorinta de autodepasire a fiecaruia dintre cei prezenti la sedintele de antrenament.

     O sala unde sa ne putem antrena,colegii alaturi de care s-o putem face si antrenorul care sa ne invete,sa ne corecteze si sa ne sfatuiasca,era tot ce ne doream.

     …ajungem in 2011…

     Au trecut mai bine de 18 ani de la intalnirea cu primul meu antrenor,de la prima “aliniere” si primul salut,de la primele tehnici invatate si perfectionate de-a lungul timpului,de la prima repriza de “lupta usoara”,de la primele victorii si in acelasi timp de la primele infrangeri,au trecut 18 ani frumosi,18 ani in care am invatat de la cei mai buni si alaturi de cei mai buni.

     Dorind sa dau mai departe din cunostintele acumulate in toata aceasta perioada de studiu si practica sustinuta a Taekwondo-ului , in vara lui 2011 am hotarat infiintarea propriului club de Taekwondo WTF,in Cluj-Napoca.

     Astfel,am reusit ca,pe data de 27.09.2011,sa fiu eu cel care si-a intampinat elevii in pragul salii de antrenament.

      La fel ca si acum 18 ani, inarmat cu dorinta,rabdare, optimism ,ambitie si sustinut de noua si tanara mea familie , am hotarat sa pornesc pe un drum pe care ,de aceasta data,eu sa fiu cel care-i tine de mana pe cei mici,eu sa fiu cel care-i indruma intr-ale sportului si-ale vietii in general,eu sa fiu cel care ,in caz de esec,ii ajuta sa se ridice si sa continue sa mearga pe drumul ales.

     Vreau sa transmit mai departe,celor mai tineri,din experienta anilor petrecuti in salile de Taekwondo alaturi de antrenori,instructori,colegi sau adversari,experienta de care doresc sa ma folosesc in incercarea de a crea,intr-un viitor cat mai apropiat, unul dintre cele mai serioase cluburi de Taekwondo din oras si chiar din tara.

CS Kwan

      Denumirea “C.S. Kwan” am ales-o dupa o (relativ) scurta cautare si analizare, in limba coreeana “kwan” semnificand o “scoala de Taekwondo”.

     Imi doresc formarea unui grup cat mai unit in cadrul “C.S. Kwan”,un grup unde toti sa invatam impreuna, sa ne respectam reciproc si pe cei din jurul nostru, sa ne ajutam si sa ne sustinem unii pe altii,indiferent de varsta,sex, pozitie sociala sau orientare religioasa.

      Imi doresc,deasemenea,stabilirea si pastrarea in cadrul clubului a unui climat propice performantei sportive,formarea unei adevarate “echipe”,alcatuita nu din individualitati ci din prieteni.

     Am incredere ca,prin seriozitate din partea lor,cu rabdare si indrumati adecvat, toti sportivii clubului,mai mici sau mai mari,vor ajunge la performante atat pe plan sportiv cat si,in viitor,pe plan social,datorita faptului ca un practicant serios de Taekwondo este o persoana disciplinata,ordonata,bine organizata,atenta la detalii, bine educata;o persoana care nu se da batuta,nu renunta in fata greutatilor si care intotdeauna doreste sa obtina mai mult in viata.

Cs Kwan

     Drumul spre performanta este un drum lung si solicitant,cere sacrificii, antrenament intens,seriozitate maxima,daruire si ambitie,oferind in schimb mari satisfactii si clipe de neuitat.

     Promovarea unui examen de grad,dupa luni de antrenament intens,castigarea unui meci sau a unei finale de competitie si clasarea pe prima treapta a podiumului la finalul unei competitii solicitante il fac pe un sportiv sa fie mult mai increzator in fortele proprii,sporeste increderea si respectul de sine,ceea ce va duce la o evolutie evidentiata si in viata de zi cu zi,la scoala,la servici,in viata in general.

     Cu aceste ganduri plecam la drum,eu,Clubul si toti cei care vor sa fie invingatori in lupta cu viata!